Hier is een test met 10 vragen om te bepalen of deeltijd studeren bij je past. Beantwoord elke vraag met "Ja", "Nee" of "Soms". Tel vervolgens het aantal "Ja"-antwoorden op om te bepalen of deeltijd studeren waarschijnlijk bij je past.

1. Heb je al verantwoordelijkheden zoals een baan, gezin of andere verplichtingen die veel tijd in beslag nemen?
2. Vind je het prettig om zelfstandig te werken en je eigen studieplanning te beheren?
3. Heb je de discipline om regelmatig tijd vrij te maken voor studie, ook zonder strikte deadlines?
4. Ben je bereid om deeltijds te studeren gedurende een langere periode in plaats van een kortere intensieve studieperiode?
5. Heb je al enige werkervaring in het vakgebied waarin je wilt studeren?
6. Zie je deeltijds studeren als een manier om je huidige carrière te verbeteren of je inzetbaarheid te vergroten?
7. Heb je goede organisatorische vaardigheden om werk, studie en persoonlijke verplichtingen in balans te houden?
8. Vind je het leuk om kennis direct in je werk of dagelijks leven toe te passen terwijl je studeert?
9. Ben je op zoek naar een flexibele manier van leren die je kunt aanpassen aan je eigen tempo?
10. Heb je voldoende motivatie en enthousiasme om gedurende langere tijd aan je studie te werken?

 

Tel het aantal "Ja"-antwoorden op en bepaal aan de hand van de volgende richtlijnen of deeltijd studeren waarschijnlijk bij je past:

 

  • 8 tot 10 "Ja"-antwoorden: Deeltijd studeren lijkt goed bij je te passen. Je hebt de juiste mindset en de vereiste vaardigheden om zelfstandig te studeren en je verplichtingen in balans te houden.
  • 5 tot 7 "Ja"-antwoorden: Twijfelgeval. Je hebt enkele geschikte eigenschappen voor deeltijd studeren, maar het is belangrijk om te overwegen hoe je de uitdagingen van zelfstudie en tijdsbeheer zult aanpakken.
  • Minder dan 5 "Ja"-antwoorden: Deeltijd studeren lijkt mogelijk niet de beste optie voor jou op dit moment. Je zou kunnen overwegen om andere studiemogelijkheden te onderzoeken die beter aansluiten bij je behoeften en voorkeuren.

 

Houd er rekening mee dat deze test slechts een indicatie geeft en dat persoonlijke omstandigheden kunnen variëren. Het is altijd verstandig om advies in te winnen bij onderwijsadviseurs of loopbaancoaches voordat je een definitieve beslissing neemt. Wil je met ons sparren over jouw situatie? Neem dan contact met ons op!